torsdag 18 april 2013

En växande känsla av obehag

Nu kryper det närmare. Allt närmare.

I morses hittade en fårägare halvannan mil (fågelvägen) från vår gård flera döda tackor i sin hage. Nu har det inventerats och besiktigats och slutnotan landar på elva vargdödade får på två olika gårdar. Lokalbladet skriver:
Enligt länsstyrelsen finns ingen förhöjd risk för att andra besättningar i trakten ska drabbas av angrepp.
My ass!

Detta var ju andra tillfället på ett par veckor i samma område. Är det inte snarare så att vi har fått en varg med smak för får i trakten?

Vidare säger länsstyrelsens besiktningsman:
- På gården där sju tackor blev tagna fanns staket på tre sidor av hagen. På den fjärde var det lite bergigt. Det var egentligen bara raka spåret in för en varg. Men fåren kunde inte komma ut, säger hon.
 Men det är ju frågan om naturbetesmark i kuperad terräng. Det är djäkligt svårstängslat. Och som fårägare brukar man stängsla för att just hålla får inne, inte för att hålla vilda djur ute. Hade jag stängslat våra marker för att hålla djur ute så hade fårhagarna fungerat som en led som fört vilda djur (vildsvin, hjortar, älgar och rådjur) från ett stort område till den hårt trafikerade landsvägen som passerar vår gård. Det hade varit extremt farligt och oansvarigt.

Mikael Jägare var påpasslig och filmade det hela:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar