Som jag nog nämnt tidigare är min far glutenintolerant så när han är på besök brukar jag försöka hitta på något gott och glutenfritt. Denna kladdkaka svängde jag ihop i fredags eftersom mina föräldrar var med på min dotters första skolavslutning och fick en juste lunch därefter....
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
150 g smör
250 g mörk blockchoklad
2 dl fint polentamjöl (majsmjöl)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
ev syltade apelsinskalsbitar
smör + kokos att ströa formen med
Smält smöret och läggi hackad choklad som får smälta. Vispa ägg + socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser (utom smör/chokladen). Blanda ihop, tillsätt därefter chokladsmöret. Häll i kokosströad form. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Servering
Serveras ljummen eller kall med grädde eller vaniljglass, lite hallon eller jordgubbar passar också bra till. Och starkt kaffe så klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar