Grillat är nog min favorittillagningsmetod. Just lammkotletter kan vara rätt små så jag brukar räkna med en sisådär 3-4 stycken (hela) per person. Skulle det bli lite över är ju det inte hela världen.....
Lammkotletter gör man lätt genom att såga eller hugga en lammsadel i lagom tjocka bitar. Jag tycker att lite drygt 2 cm är lagom tjockt vad gäller lamm.
Ingredienser
Lammkotletter
Marinad gjord av: rödvin, olivolja, ljus soja, pepparTillagning
Marinera köttet ett par timmar eller kanske över natten. Tag fram köttet så det hinner bli rumsvarmt innan det slängs på grillen. Se till att glödbädden är bra innan grillningen startas. Kött som grillas blir perfekt om man vänder bitarna precis när köttsaften börjar tränga upp. Då hinner man låsa båda ytorna och hålla köttsaften kvar inne i köttbiten.
Servering
Serveras med klyftpotatis, sallad, kall sås (tzatziki?) eller kanske vitlökssmör. Färskt bröd är också grott till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar