måndag 21 november 2011

Lammkotlett

En vanlig stekt lammkotlett utan krusiduller kan tillagas på följande vis.

Ingredienser

Lammkotletter (enkla eller dubbla)

Salt

Peppar

Vitlökssmör (blandning av rumsvarmt smör, lite olivolja, pressad vitlök samt salt)

Tillagning

Se till att kotletterna blivit rumsvarma innan tillagningen påbörjas. Torka av dem och peppra dem på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med smör till dess det slutat skumma. Lägg i kotletterna några i taget och sänk temperaturen till medelstyrka. När små pölar av köttsaft börjar bildas på den ostekta ovansidan är det dags att vända på kotletterna. Att steka klart dem tar nu bara någon minut eller två. Klicka på en klick vitlökssmör på varje kotlett. Salta köttet på tallriken.

Servering

Att steka lammkotletter går fort så tillbehören skall helst vara klara på förhand. Jag tycker att risotto och en god tomatsallad passar bra till kotletterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar