fredag 25 november 2011

Ostfylld lammfärjärpe

Lamm passar fantastiskt bra tillsammans med smält eller varm ost av fetaost eller chévre typ. I detta recept finns osten inbakad i järpen.

Ingredienser

Lammfärs

Riven lök

Lite potatismjöl

Lite grädde

Svartpeppar

Salt

Fyllning:

Chévre eller fetaost (eller kanske gorgonzola)

Oliver (svarta eller gröna efter smak)

Tillagning

Arbeta färsen så att den blir smidig. Blanda potatismjölet med grädden och blanda därefter ihop smeten med färsen, löken och kryddorna. Hacka oliverna fint och rör ihop dem med den smulade osten. Tag en klump färsblandning och platta ut den. Lägg en klick ostmassa i mitten och vik ihop. Forma till en fin järpe. Stek järparna snabbt på alla sidor och placera dem sedan i ett ugnssäkert fat. Ställ in fatet i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.

Servering

Serveras med kokt potatis och en skysås samt grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar