tisdag 3 maj 2011

Ostfylld lammfärsjärpe

Smakrik smält hårdost passar mycket bra till lammfärs, denna fyllda järpe utnyttjar kombinationens möjlighet.

Ingredienser

Lammfärs

Ägg

Mjöl

Mald peppar

Cheddar, västerbotten eller annan smakrik hårdost skuren i 5x1x1 cm stora stavar

Tillagning

Blanda mjöl och ägg, låt blandningen stå några minuter. Arbeta färsen så att den blir smidig, blanda därefter ihop mald peppar, äggblandningen och färsen. Låt blandningen vila en stund innan oststavarna kläs in med färsblandning. Se till att färsen täcker osten ordentligt och att det inte finns några glipor. Detta görs enklast genom att man arbetar med fuktade händer.

Stek järparna på medelvärme, eventuellt något lägre. Järparna saltas efter behag på tallriken.

Servering

De fyllda järparna serveras lämpligen med klyftpotatis, grönsaker och en yoghurtsås smaksatt med majonäs, vitlök och mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar