lördag 28 maj 2011

Lyxig rabarberpaj


Idag blev det en ny variant på rabarbetpajtemat

Ingredienser

Deg:

150 g kallt smör

3dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 msk socker

2 msk kalltvatten

Fyllning 1:

150 g mandelmassa, grovt riven

1 dl hackade nötter

2 ägg

Fyllning 2:

rabarber

1,5 dl socker

2 msk potatismjöl

Tillagning

Blanda till degen och låt den vila i kylen innan den trycks ut i en form. Blanda mandelmassa, nötter och ägg. Sprid ut mandelmassablandningen i formen. Skär rabarbern tunt och blanda med potatismjöl och socker. Sprid ut blandningen i formen. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Servering

Serveras ljummen med grädde eller vanliljglass och starkt kaffe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar