fredag 27 maj 2011

Hummus

Hummus är en judiska kikärtspasta. Hummus kan man göra stora satser av eftersom den håller sig i flera veckor i kylskåpet. Här följer min version av rätten.

Ingredienser

Kikärter

Salt

Sambal ölek

Mycket vitlök

Pressad citron

Tahini (sesamfröpasta, kan ersättas med krossade rostade sesamfrön och lite sesamolja)

Olivolja

Persilja att garnera med

Tillagning

Tillaga kikärtorna enligt instruktioner på förpackningen. Se till att de blir ordentligt genomkokta, blir de lite överkokta gör det inte så mycket eftersom de ändå skall mixas. Kikärter på burk sköljes väl i kallt vatten. Mixa kikärtorna till en slät puré. Pressa i vitlöken och tillsätt sesampastan samt sambal ölek. Mixa till en slät och fin puré. Rör ner olivoljan ordentligt i purén. Den slutliga konsistensen skall vara ganska tjock och slät.

Servering

Hummus serveras med fördel som en av flera rätter på en buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar