Jag tycker i de flesta fall att lammets rygg passar bättre att använda som sadel eller filé, men ibland passar det bra med kotletter också. I detta fall eftersteks kotletterna i en tomatsås vilket gör dem mycket saftiga och fina.
Ingredienser
Lamkotletter (minst 3 halva eller 2 hela per portion)
Lök
Krossad eller passerad tomat
Svart peppar
Salt
(Enbär)
Vitlök
En skvätt gin
Citron
Olja att steka i
Persilja
Tillagning
Stek kotletterna 1-2 minuter per sida i het panna (med hyfsat höga kanter) så att de får lite färg. Häll på lite mer olja och tillsätt skivad lök. Peppra, salta och rör om. Tillsätt tomaten och eventuellt ett par krossade enbär. Låt puttra 10 minuter så att tomatsåsen reduceras något. Tillsätt pressad vitlök och en liten skvätt gin. Rör om och låt puttra en minut. Pressa över lite citron och strö över lite klippt persilja precis innan servering.
Servering
Serveras lämpligen med ris eller färsk pasta samt grönsallad och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar