Lammbogen kan man göra mycket gott av. Råkar man komma över en liten bog från ett dilamm kan man med fördel grilla den. Jag håller ögonen på mina lamm och om någon gör upprepade rymningsförsök så slaktar jag den, även om den skulle vara ganska liten. Detta recept provade jag första gången på en lite tunn bog på ca 9 hg.
Ingredienser
Dilammsbog
Grillsås bestående av:
Olja
Ljus soja
Söt chilisås av thailändsk typ (kan ersättas med honung och sambal ölek)
Gin
Spiskummin
Vitlök
Tillagning
Blanda ihop ingredienserna till grillsåsen. Pensla såsen på det rumstempererade köttstycket. Grilla bogen över en väl utvecklad glödbädd. Grilla på låg höjd någon minut på var sida för att få köttet att sluta sig och behålla safterna. Höj därefter grillgallret så att det hamnar en dryg decimeter över glödbädden. Grilla först ena sidan tills det börjar tränga ut lite köttsafter på baksidan, vänd därefter på bogen och grilla andra sidna.
Servering
Servras med gott tillagat ris, soja, chutney samt en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar