onsdag 20 april 2011

Rosmarinsmakande järpar

En annan variant på järpar, denna gång smaksatt med rosmarin.

Ingredienser

Lammfärs

Mjölk eller grädde

Ströbröd

Ägg

Rosmarin

Vitlök

Salt

Svartpeppar

Tillagning

Blanda ströbröd, ägg och mjölk. Låt svälla ihop. Krossa rosmarin och vitlök med salt och svartpepparkorn i en mortel. Arbeta ordentligt så att kryddorna krossas väl och alla safter blandas. Blanda kryddorna med färsen och den mjuka ströbrödet. Arbeta smeten ordentligt. Forma till järpar. Järparna steks först som hastigast i panna för att få lite yta sedan eftersteks de i en ugnsfast form i 225 grader i 8-10 minuter.

Servering

Serveras med kokt potatis, rårörda lingon och kanske en sky- eller svampsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar