tisdag 12 april 2011

Nordafrikansk lammfärslimpa

En lammfärslimpa inspirerad av nordafrikansk matkultur.

Ingredienser

Lammfärs

Vetemjöl

Sambal ölek

Riven lök

Vitlök

Koriander

Spiskummin

Kanel

Svartpeppar

Pinjenötter, rostade (kan ersättas av solrosfrön eller cachewnötter)

Sås av:

Citron

Vatten

Sesamolja

Tillagning

Arbeta färsen så att den blir smidig. Blanda i de övriga ingredienserna (förutom pinjenötterna) och forma färsblandningen till en limpa. Olja en ugnssäker form och placera färslimpan i den. Tillaga i 175 grader i 30-40 minuter. Blanda ihop såsingredienserna, observera att det bara behövs några få droppar sesamolja. Häll över såsen och garnera med rostade pinjenötter

Servering

Serveras lämpligen med ris, chutney och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar