onsdag 27 april 2011

Lammragu

En slags gryta, god men passar bättre på hösten än idag...

Ingredienser

Fint skuret lammkött av bog, hals eller dylikt

lök

bacon

smör eller olja

lite vetemjöl

lagerblad

pepparkorn

tomatpuré

rödvin

lingonsylt

vitlök

buljong eller fond (egen eller köpt)

fint skurna morötter

Tillagning

Stek kött och bacon i lite olja eller smör. När köttet är brynt pudrar man på vetemjöl därefter tillsätts buljong. Låt puttra någon timme på svag värme. Tillsätt övriga ingredienser förutom morötterna. Koka på låg temperatur ytterligare någon timme, späd med mer buljong eller vatten vid behov. Tillsätt morotsitarna och koka på låg temperatur i ytterligare 5-10 minuter.

Servering

Serveras med ris och riven morot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar