Ytterligare en franskinspirerad lammgryta, denna variant innehåller vita bönor. Passar bra regniga dagar, som idag.
Ingredienser
Benfritt lammkött i bitar
Ett knippe smålökar, gärna färsk salladslök
Champinjoner, gärna små
Vita bönor (blötlagda men ej kokta)
Färska tomater, skalade (funkar även med krossad eller passerad tomat)
Muskotnöt
Peppar
Salt
Marinad:
Rödvin
Vitlök
Lagerblad
Timjan
Tillagning
Blanda till marinaden. Marinera köttet vilket skall vara skuret i ungefär 3 cm stora bitar. Marineringen görs lämpligen i en dubbel plastpåse i kylen över natten. Lägg kött, marinad och övriga ingredienser i en ugnsfast gryta eller form med lock. Fyll vid behov på med lite vatten så att köttet precis täcks. Ställ in grytan i ugnen på 175 grader och låt puttra i ungefär 1,5 timmar eller tills köttet är riktigt mört. Ofta behöver man fylla på lite vatten under tillagningen.
Servering
Serveras med ris eller pressad potatis samt en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar