onsdag 13 april 2011

Lammgryta med vita bönor

Ytterligare en franskinspirerad lammgryta, denna variant innehåller vita bönor. Passar bra regniga dagar, som idag.

Ingredienser

Benfritt lammkött i bitar

Ett knippe smålökar, gärna färsk salladslök

Champinjoner, gärna små

Vita bönor (blötlagda men ej kokta)

Färska tomater, skalade (funkar även med krossad eller passerad tomat)

Muskotnöt

Peppar

Salt

Marinad:

Rödvin

Vitlök

Lagerblad

Timjan

Tillagning

Blanda till marinaden. Marinera köttet vilket skall vara skuret i ungefär 3 cm stora bitar. Marineringen görs lämpligen i en dubbel plastpåse i kylen över natten. Lägg kött, marinad och övriga ingredienser i en ugnsfast gryta eller form med lock. Fyll vid behov på med lite vatten så att köttet precis täcks. Ställ in grytan i ugnen på 175 grader och låt puttra i ungefär 1,5 timmar eller tills köttet är riktigt mört. Ofta behöver man fylla på lite vatten under tillagningen.

Servering

Serveras med ris eller pressad potatis samt en god grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar