En hemlagad kebab som lätt matchar de bästa man kan köpa ute i gatuköken/kebaberiorna.
Ingredienser
Fint skuret lammkött (t.ex. bog, hals, bringa, slaksida)
Marinad bestående av:
Spiskummin
Koriander
Paprikapulver
Sambal ölek
Olivolja
Ljus soja
Vitlök
(Riven ingefära)
(Honung)
Tillagning
Det allra enklaste sättet att skiva kött tunt på är genom att skiva det innan det tinat upp helt och hållet. Givetvis kan man använda sig av färskt kött också, det har ju bättre smak. Blanda marinaden. Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar i kylen några timmar eller över natten. Stek det avrunna köttet på hög värme i lite olja.
Servering
Kan serveras i pitabröd med tomat, sallad, lök, och någon sås eller varför inte med ris eller klyftpotatis och en chévre röra eller tzatziki. Ett annat alternativ är att servera köttet med ångkokta rotfrukter. Rotfrukterna läggs upp på ett uppvärmt serveringsfat och köttet placeras över. Eventuellt kan en starkt vitlökssmakande yoghurtsås ringlas över maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar