En klassisk ”lammcurry”.
Ingredienser
Lammkött skuret i mindre bitar panerat i vetemjöl
Olja
Buljong
Chilifrukter
Skivad vitlök
Skivad ingefära
Tomatpuré
Currypulver
Créme fraiche
Pressad citron
Skivad rödlök
Persilja
Tillagning
Stek de mjölrullade köttbitarna i olja häll därefter på buljongen. Tillsätt chili, vitlök, ingefära och tomatpuré. Låt grytan puttra drygt en timme. Tillsätt curry efter smak samt lite creme fraiche. Häll på lite pressad citron och tillsätt rödlöken. Rör om och om grytan är för fast så spä med lite vatten tills önskad konsistens uppnås. Strö över persilja precis innan servering.
Servering
Lammcurryn serveras lämpligen med ris, chutney och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar