söndag 17 april 2011

En annan lammcurry

En klassisk ”lammcurry”.

Ingredienser

Lammkött skuret i mindre bitar panerat i vetemjöl

Olja

Buljong

Chilifrukter

Skivad vitlök

Skivad ingefära

Tomatpuré

Currypulver

Créme fraiche

Pressad citron

Skivad rödlök

Persilja

Tillagning

Stek de mjölrullade köttbitarna i olja häll därefter på buljongen. Tillsätt chili, vitlök, ingefära och tomatpuré. Låt grytan puttra drygt en timme. Tillsätt curry efter smak samt lite creme fraiche. Häll på lite pressad citron och tillsätt rödlöken. Rör om och om grytan är för fast så spä med lite vatten tills önskad konsistens uppnås. Strö över persilja precis innan servering.

Servering

Lammcurryn serveras lämpligen med ris, chutney och naanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar