En lammstek med smaker från Nordafrika. Åter igen har jag låtit mig inspireras av mat som Azdinne lagat.
Ingredienser
Lammstek, antingen benfri eller med kort ben
Vitlök
Marinad bestående av:
Olivolja
Ljus soja
Vitlök
Tomatpuré
Kanel
Spiskummin
Kryddnejlika
Koriander
Tillagning
Späcka steken med ordentligt med vitlöksklyftor. Marinera steken i ett par timmar. Grilla steken i en kvart i hög ugnsvärme (ca 250 grader) tills den fått fin färg. Tag ut den och lägg den i en stor stekgryta med lock. Häll på resten av marinaden och fyll på med vatten så att steken täcks. Koka upp och sjud på låg värme i ungefär 2 timmar. Tag upp steken och låt den vila i folie 10 minuter. Spara spadet, det går utmärkt att använda som buljong till exempelvis cous cous.
Servering
Serveras med cous cous, marinerad aubergin och en sås av yoghurt smaksatt med vitlök och färsk mynta eller koriander
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar