lördag 16 april 2011

Nordafrikansk lammstek

En lammstek med smaker från Nordafrika. Åter igen har jag låtit mig inspireras av mat som Azdinne lagat.

Ingredienser

Lammstek, antingen benfri eller med kort ben

Vitlök

Marinad bestående av:

Olivolja

Ljus soja

Vitlök

Tomatpuré

Kanel

Spiskummin

Kryddnejlika

Koriander

Tillagning

Späcka steken med ordentligt med vitlöksklyftor. Marinera steken i ett par timmar. Grilla steken i en kvart i hög ugnsvärme (ca 250 grader) tills den fått fin färg. Tag ut den och lägg den i en stor stekgryta med lock. Häll på resten av marinaden och fyll på med vatten så att steken täcks. Koka upp och sjud på låg värme i ungefär 2 timmar. Tag upp steken och låt den vila i folie 10 minuter. Spara spadet, det går utmärkt att använda som buljong till exempelvis cous cous.

Servering

Serveras med cous cous, marinerad aubergin och en sås av yoghurt smaksatt med vitlök och färsk mynta eller koriander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar