torsdag 21 april 2011

Lammrulle

En variant på en klassisk rätt, den håller någon vecka i kylen men går också bra att frysa in. Kanske något får påskbuffén nu till helgen?

Ingredienser

Lammtunnbringa

Salt

Svartpeppar

Vitlök

Citronskal

Basilika

Persilja

Tillagning

Bena ur tunnbringan men se till att den hänger ihop. Enklast är att arbeta från köttsidan och blottlägga benen vilka sedan bryts loss. Strö över samtliga ingredienser. Rulla ihop mycket hårt så att en fast rulle bildas. Rullen knyts ihop med ofärgat bommullssnöre. Rulla in rullen i ugnssäker aluminiumfolie och tillaga den i ugn i 175 grader. Detta tar 1-1,5 timmar beroende på rullens tjocklek. Rullen skall svalna i folien.

Servering

Serveras som kallskuret på en buffé eller används som smörgåsmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar