En variant på en klassisk gryta.
Ingredienser
Lammkött i skivor eller 3-4 cm stora bitar
Vatten
Salt
Vitpeppar
Vetemjöl
Socker
Vitvinsvinäger
Dill (stjälkar och bladverk för sig)
Grädde
Tillagning
Förväll köttet i 5 minuter i precis så mycket vatten att det täcks. Häll av vattnet och skölj köttbitarna i kallt vatten. Detta förfarande kan låta märkligt, men man behöver inte skumma av koket om man använder denna metod. Koka upp nytt vatten i grytan. Lägg ner kött, lite salt, pepparkorn och dillstjälkarna i vattnet. Koka i ungefär en timma tills köttet är mört. Ta upp köttet och stjälkarna. Släng stjälkarna. Red spadet med vetemjöl och låt koka ett par minuter. Tillsätt lite socker och vitvinsvinäger. Koka upp, tillsätt därefter det hackade bladverket från dillen, en skvätt grädde samt köttet. Låt köttet bli varmt, därefter serveras grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar