torsdag 21 juli 2011

Baguette


Baguette... Avlånga bröd inspoirerade av fransk bakkonst. Passar bra till maten och till frukost.

Ingredienser:
dag 1:
1,5dlvatten
5 g jäst
225 g vetemjöl med hög proteinhalt
1 tsk salt

dag 2:
deg från dag 1
3 dl vatten
10 g jst
450 g vetemjöl med hög proteinhalt
0,5 msk sirap
2 tsk salt

Tillagning
Dag 1: blanda ingredienser förutom salt. Kör på låg hastighet i degblandaren i 2 min öka hastigheten och kör i ytterligare 6 minuter. Tillsätt salt och kör i 6 minuter till. Låt stå svalt och jäsa...
Dag 2: blanda ingredienser förutom salt. Kör på låg hastighet i degblandaren i 2 min öka hastigheten och kör i ytterligare 6 minuter. Tillsätt salt och kör i 6 minuter till. Jäs till dubbel storlek och baka sedan ut till 4 avlånga bröd. Jäs ett tag till och grädda dem sedan i het ugn (230 grader) i sisådär 25 minuter. Gärna med en skål vatten stående på botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar