torsdag 7 april 2011

Lammgryta med fransk senap

En lite simmig gryta med smak av franska örter och dijonsenap. Tänk på att dijonsenap i en öppnad burk väldigt fort förlorar smaken vilket gör att det är bättre att köpa flera små burkar än att låta snålheten bedra visheten genom att köpa en stor burk.

Ingredienser

Lammgrytbitar (ca 3-4 cm stora bitar, av bog, bringa eller hals)

Lök

Svamp

Olja

Rosmarin

Timjan

Oregano

Dijonsenap

Honung

Vitlök

Creme fraiche

Salt

Tillagning

Bryn kött, svamp och lök i en tjockbottnad gryta. Tillsätt något lite vatten och låt puttra under tätslutande lock ca 45 minuter tills köttet känns mört. Lägg i övriga ingredienser och koka samman något.

Servering

Grytan serveras lämpligen med ris och en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar