måndag 4 april 2011

Kebab


En hemlagad kebab som lätt matchar de bästa man kan köpa ute i gatuköken/kebaberiorna.

Ingredienser

Fint skuret lammkött (t.ex. bog, hals, bringa, slaksida)

Marinad bestående av:

Spiskummin

Koriander

Paprikapulver

Sambal ölek

Olivolja

Ljus soja

Vitlök

(Riven ingefära)

(Honung)

Tillagning

Det allra enklaste sättet att skiva kött tunt på är genom att skiva det innan det tinat upp helt och hållet. Givetvis kan man använda sig av färskt kött också, det har ju bättre smak. Blanda marinaden. Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar i kylen några timmar eller över natten. Stek det avrunna köttet på hög värme i lite olja.

Servering

Kan serveras i pitabröd med tomat, sallad, lök, och någon sås eller varför inte med ris eller klyftpotatis och en chévre röra eller tzatziki. Ett annat alternativ är att servera köttet med ångkokta rotfrukter. Rotfrukterna läggs upp på ett uppvärmt serveringsfat och köttet placeras över. Eventuellt kan en starkt vitlökssmakande yoghurtsås ringlas över maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar