Fruktsallad är en fräsch och värdig avslutning på vilken köttmåltid som helst.
Ingredienser
Frukt efter tillgång och smak (utgå från vad som är bäst för säsongen, se exempel nedan)
Hackade nötter (tänk på att nötallergi är ganska vanligt så mandel kan vara att föredra framför hasselnöt)
Kanske russin eller annan torkad frukt
Lite apelsinjuice eller svart vinbärssaft
Fruktexempel, vinter:
Olika citrusfrukter
Banan
Ananas
Äpple
Päron
Kiwi
Vindruvor
Mango
Passionsfrukt
etc
Fruktexempel, sommar:
Äpplen
Jordgubbar
Hallon
Smultron
Plommon
Körsbär
Vinbär (relativt lite, de riskerar att ta över)
Krusbär (söta)
etc
Tillagning
Det är ganska meningslöst att göra fruktsallad på mindre än fem olika frukter. Det är viktigt att använda mogna frukter och att inte använda för mycket av någon enskild ingrediens utan att sträva efter en harmoni mellan ingredienserna. Skala och kärna ur de frukter som behöver det. Skär frukterna i fina bitar. Blanda ingredienserna och häll gärna på lite apelsinjuice eller svart vinbärssaft för att snittytorna på frukterna inte skall oxidera och bli fula. Man kan alltid hälla på lite extra juice om frukterna i salladen är ”torra”.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar