lördag 26 november 2011

Merguez

En nordafrikansk lammkorv med kraftig vitlökssmak.

Ingredienser

10 delar Lammkött, gärna ganska fet (bog, bringa, slaksida eller vad man nu har)

1 del vitlök

Mynta

Koriander

Spiskummin

Sambal ölek

Svartpeppar

Salt

1 del Olivolja

1 del Vatten

Lammfjälster

Tillagning

Skär köttet i bitar. Blanda samtliga ingredienser (utom fjälster) och kör det genom en grovt ställd köttkvarn. Arbeta blandningen ordentligt. Montera ett korvhorn på köttkvarnen och trä på ett fjälster. Stoppa sedan korvarna löst. Gör dem ungefär en decimeter långa. Jag brukar knyta en knut på själva skinnet men det går bra att knyta med ett ofärgat bommulssnöre också. Pricka korvarna innan de grillas eller steks.

Servering

Serveras med bröd, klyftpotatis och en tartarsås som man enkelt gör genom att blanda matlagningsyoghurt (eller majonäs) med finhackad saltgurka och lite kapris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar