tisdag 29 november 2011

Tomatsallad

Tomatsallad passar bra till grillat kött, en bra och riklig tomatsallad kan med fördel ersätta potatis. När jag jobbade i Argentina åt vi nästan uteslutande tomatsallad som huvudsakligt tillbehör till kött.

Ingredienser

Tomat

Rödlök eller gräslök (mycket)

Eventuellt mosarella

Olivolja

Balsamvinäger eller pressad citron

Färska basilikablad

Peppar

Salt

Tillagning

Man kan göra på två sätt, antingen blandar man de fastare ingredienserna i en skål eller så lägger man upp det hela på ett fat. Väljer man fatmodellen så varvar man ingredienserna så att man får ett fint mönster. Avslutningsvis häller man vinäger och olja över salladen. Strö över lite salt och vrid ett par drag med pepparkvarnen precis innan servering.

Servering

Serveras som tillbehör eller istället för potatis eller ris till framför allt grillat kött. Passar givetvis bra på en buffé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar