söndag 27 november 2011

Ostfylld lammytterfilé

En variant på grillad lammytterfilé som är lite klurigare att göra men som innehåller en intressant brytning mellan smaken av får, get och gris.

Ingredienser

Lammytterfiléer

Bacon

Chévre

Svartpeppar

Färsk mynta

Tillagning

Putsa fileerna, skär ett långsgående snitt i dem. Se till att snittet inte löper igenom hela köttbiten utan bara lite drygt in till mitten, det skall inte heller löpa hela vägen ut i ändarna. Blanda chévre med finhackad mynta (ett par nypor per filé) samt peppar. Fyll ostblandningen i skåran i köttet. Linda in köttbitarna i bacon. Markera vilken sida snittet ligger på. Se till att du har en bra glöd i grillen grilla därefter köttet i 15-20 minuter. Börja med att grilla sidan med snittet och osten någon minut, därefter skall den hela tiden vara placerad så att osten inte rinner ut. Var noga med att inte bränna baconet, eller att det börjar brinna i glödbädden. Testa att köttet är klart med en stektermometer. Vid 58 grader är det rött inuti och uppåt 70 är det definitivt klart. Serveras tämligen omgående så att osten är så rinnande som möjligt! Salta efter smak vid servering.

Servering

Serveras lämpligen med bröd, en fräsch grönsallad, tapenade och lite fin olivolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar