torsdag 31 mars 2011

Matförgiftning


Matförgiftning är inte kul. Vi har drabbats av det i familjen vid två tillfällen det senaste året.

Första gången, för nästan precis ett år sedan var det ett helt nyköpt paket med lufttorkad skinka som sänkte mig och hustrun. Detta visar med all tydlighet att man skall prioritera eget kött framför köpe dito.

Andra gången var nu i veckan då jag och lillkillen blev dåliga. Lillkillen smakade på lite sallad när vi lagade mat. Ingen annan i familjen åt av salladen så efter maten rensade jag skålen och blev väldigt mätt. På natten väldigt dålig i magen och väldigt illamående. Lillkillen kräktes. Övriga i familjen var friska. Ergo tvätta salladen ordentligt innan ni äter den. Eller ännu hellre, ät bara egenproducerad sallad.

Ja ja. Det finns ju grader i helvetet och jag föredrar alla dagar i veckan en släng matförgiftning framför vinterkräksjukan.

Och tänk på hygienen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar