En suveränt god rätt som närmast smälter i munnen. Syrligheten i marinad 2 spelar bra mot den fina vin och örtsmaken från marinad 1.
Ingredienser
Lammytterfilé
Marinad 1:
olja
vitlök
peppar
rödvin
örtkryddor, gärna färska annars går det bra med klassisk kryddblandning t.ex. Herbes de Provance
Marinad 2:
citron
olivolja
vitlök
Tillagning
Marinera köttet i marinad 1 några timmar. Lillaga det därefter i ugn, ca 175 grader tills köttet når en innertemperatur på ungefär 68 grader. Tag ut köttet och vira in det i aluminiumfolie och låt vila några minuter. Skär upp det i sneda tunna skivor och lägg upp på ett varmt serveringsfat. Ringla därefter över marinad 2.
Servering
Serveras med fördel tillsammans med en god svamprisotto eller en potatisgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar