lördag 10 december 2011

Dubbelmarinerad lammytterfilé

En suveränt god rätt som närmast smälter i munnen. Syrligheten i marinad 2 spelar bra mot den fina vin och örtsmaken från marinad 1.

Ingredienser

Lammytterfilé

Marinad 1:

olja

vitlök

peppar

rödvin

örtkryddor, gärna färska annars går det bra med klassisk kryddblandning t.ex. Herbes de Provance

Marinad 2:

citron

olivolja

vitlök

Tillagning

Marinera köttet i marinad 1 några timmar. Lillaga det därefter i ugn, ca 175 grader tills köttet når en innertemperatur på ungefär 68 grader. Tag ut köttet och vira in det i aluminiumfolie och låt vila några minuter. Skär upp det i sneda tunna skivor och lägg upp på ett varmt serveringsfat. Ringla därefter över marinad 2.

Servering

Serveras med fördel tillsammans med en god svamprisotto eller en potatisgratäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar