En äppelkaka där smaken av mandel förstärker äpplet. Äpplet kan på våren och försommaren givetvis ersättas med rabarber.
Ingredienser
100 g smält smör (kan givetvis ersättas med flytande margarins, eller ev. en smaklös olja)
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
En skvätt mjölk eller grädde
400 g grovrivet äpple (eller fint skuren rabarber vilken blandats med lite potatismjöl för att inte bli för blöt)
100 g finriven mandel
Kanel
Lite kardemumma
Tillagning
Vispa det avsvalnade smöret med sockret tills sockerkristallerna löst upp sig. Blanda därefter i övriga ingredienser. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Tillaga kakan i 200 grader i ca 30 minuter.
Servering
Med lite vaniljsås, eller helt utan tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar