tisdag 6 december 2011

Lammracks

Att servera lammracks ser ofta väldigt festligt ut, det kan även vara ett lämpligt inslag på en buffé där man har ont om sittplatser eftersom revbenet är ett naturligt ”handtag” på köttet. Köttansättningen på ett lamrack är framför allt ytterfilén.

Ingredienser

Lammspjäll (helt)

Marinad av:

Citronsaft

Olivolja

Vitlök

Svartpeppar

Rosmarin

Tillagning

Blanda till marinaden. Marinera de hela spjällen. Detta är lite klurigt och utrymmeskrävande. Ett sätt att göra det på är genom att lägga spjällen på plastfolie och sedan pensla dem med marinad. Spjällen paketeras sedan i folien och förvaras några timmar i kylen. Man kan givetvis också använda sig av plastpåsar, men då riskerar man i än högre grad att sticka hål på dem och spilla marinad i kylen. Plocka ut spjällen så att de kan bli rumstempererade innan de tillagas. Grilla spjällen ungefär fem minuter på varje sida. Alternativt så bryner man dem fort i het stekpanna och eftersteker dem i ugnen knappt 10 minuter i 175 grader. När spjällen är klara delar man dem utefter revbenen och får fina racks.

Servering

Lammracks serveras lämpligen till cous cous och kan läggas upp vackert ovanpå cous cousen när det är dags att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar