torsdag 8 december 2011

Nötkaka

En smarrig efterrättskaka, ganska tung.

Ingredienser

Ägg

Socker

Fint riven mandel (eller hasselnöt, helst plockad i egen skog)

Lite mjöl (borde funka med potatismjöl för glutenintoleranta)

Bakpulver

Olja

Glasyr:

Smält choklad

Yoghurt

Tillagning

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggvispet med resten av ingredienserna och sprid ut smeten i en smord ugnsfast form. Grädda i ungefär 30 minuter i 175 grader, mitt i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna något. Smält choklad i vattenbad. Den smälta cholkaden blandas med ett par klickar yoghurt och blandningen sprids ut över kakan.

Servering

En tung kaka som passar bra till starkt kaffe och konjak som avrundning efter en god lammmåltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar